חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קוגנוב ואח' נ' בזק בינלאומי בע"מ

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רחובות
41838-03-10
18.7.2010
בפני :
גדעון ברק

- נגד -
:
1. ילנה קוגנוב
2. ארקדי קוגנוב

:
בזק בינלאומי בע"מ
פסק-דין

פסק דין

1.תביעה זו הוגשה על ידי התובעים לחייב את הנתבעת לשלם להם פיצוי כספי בסך של 15,000 ₪ - זאת בשל הטענה העיקרית והיא, שלמרות שהתובעים ביקשו פעמים מספר לבטל השירות והנתבעת לא ביטלה והמשיכה לחייב את כרטיס האשראי של התובעים.

התנהלותה של הנתבעת לא רק שגרמה לתובעים עוגמת נפש ואיבוד זמן בהמתנה למענה לשיחות, אלא בנוסף על החיובים האחרונים, שנאמדים בסך של 500 ₪ בערך – כפי שנאמר להם- לא קיבלו שום החזר ורק במרץ 2010 הובטח להם שיקבלו החזר שלא נתקבל עד יום הגשת התביעה.

לכן, מבקשים התובעים החזר על כל החיובים שנעשו שלא כחוק ופיצוי כספי הולם שמגיע להם על פי החוק ועל אי ביטול עסקה בזמן והפיצוי שנראה להם הולם את הנסיבות הוא 15,000 ₪..

2. זאת אם כן הטענה העיקרית, אך בין היתר מעלים התובעים הטענות הבאות:

 

א.התובעים מודים בעובדה, שעד לפני כשנה וחצי השתמשו בשירותי האינטרנט של הנתבעת, אך מוסיפים גם, שבחודש אוגוסט 2008, עת עברו דירה, ביקשו הם מהנתבעת להפסיק את השירות ובמקום לבטל – הציעו להם נציגי הנתבעת חבילות אטרקטיביות. התובעים אמנם לא היו מעוניינים בהצעות אלה, ולכן ביקשו להציע את החבילה למישהו אחר.

באותה שיחה, ציין נציג הנתבעת, שעוד יחזור אליהם על מנת לסגור להם את החשבון.

 

ב.א)התובעים מדגישים, שהחיוב עבור שירות זה בוצע באמצעות כרטיס לאומי קארד שהם לא משתמשים בו ולכן לא היה להם מעקב אחרי חיובים אלה, ורק לאחר כשלושה חודשים, שמו לב שכרטיס זה חויב. התובעים בדקו עניין החיובים והוברר להם, שבמשך כל הזמן הזה המנוי לא בוטל והנתבעת ממשיכה לחייב את הכרטיס הנ"ל למרות שבתקופה זו לא גרו התובעים באותה כתובת.

 

ב)הנתבעת פנתה אל הנתבעת בנדון ונתקלה בסירוב לבטל את השירות ושוב החלו להציע מבצעים. על מנת לסגור עניין זה, קישרו התובעים, בחודש דצמבר 2008, את הנתבעת עם אחד מהחברים של התובעים ובעקבות זאת הובטח להם שהפעם המנוי יבוטל לאלתר.

למרות זאת, גילו התובעים (בחודש יוני 2009) שהכרטיס שוב מחויב.

 

ג.התובעים ביררו העניין עם הנתבעת והוסבר להם שהמנוי הוקפא ולא בוטל ולכן הופשר המנוי וכך חויב החשבון ללא ידיעת התובעים.

עם זאת, מודים התובעים, שבהמשך לכל האמור לעיל, הם קיבלו החזר עבור החודשים בהם חויב החשבון והתובעים ממשיכים וטוענים, שעם ההחזר גם הובטח להם שהמנוי מבוטל.

 

ד.         בנובמבר 2009 שמו לב התובעים – כבר בפעם שלישית- שהחשבון מחויב מזה 4

חודשים ושוב פנו אל הנתבעת ושוב הובטח להם לבטל המנוי ולזכות אותם על החיובים.

אכן, התובעים קיבלו החזר החיובים עבור התקופה הנ"ל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>